Wat is een definitief energielabel?
Een definitief energielabel geeft de energiezuinigheid van een gebouw weer, variërend van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer onzuinig). Dit label is verplicht bij de verkoop of verhuur van een woning of bedrijfspand en geeft potentiële kopers of huurders inzicht in de energieprestaties van het pand. Meer weten over de soorten energielabels? Check gelijk onze energielabel pagina!
Wat is het verschil tussen een definitief en voorlopig energielabel?
Het voorlopige energielabel wordt door de overheid toegewezen op basis van algemene bouwjaar gegevens en is een schatting. Het definitieve energielabel wordt vastgesteld na een meer gedetailleerde analyse door een erkend adviseur, die de daadwerkelijke energieprestaties van het pand beoordeelt. Meer weten? Bekijk gelijk wat een voorlopig energielabel nog meer inhoudt.
Een energielabel aanvragen in 3 stappen
Het aanvragen van je energielabel kan gemakkelijk in 3 simpele stappen bij Renewable Partners.
Energielabel aanvragen voor je woning
Het proces van het aanvragen van een energielabel woning omvat het verzamelen van specifieke gegevens over je huis, zoals isolatie en het type verwarmingssysteem. Deze informatie helpt bij het bepalen van het uiteindelijke label.
Energielabel aanvragen voor je bedrijfspand
Voor bedrijfspanden is het proces vergelijkbaar, maar houd rekening met aanvullende factoren zoals bedrijfsactiviteiten die de energie-efficiëntie kunnen beïnvloeden.
Wat je kunt doen om je energielabel te verbeteren
Maatregelen zoals het verbeteren van de isolatie, het installeren van dubbel glas, en het upgraden van je verwarmingssysteem kunnen allemaal bijdragen aan een beter energielabel. Denk ook aan zonne-energie als een langetermijninvestering. Wil je precies weten wat je kunt doen om je energielabel te verbeteren? Bekijk dan ons maatwerkadvies!
Een leuk feitje
Wist je dat gebouwen met een hoger energielabel gemiddeld sneller verkopen en een hogere verkoopprijs kunnen hebben? Energie-efficiëntie loont dus niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!
Andere relevante kennisbank artikelen
Meer weten? Bekijk dan ook onze artikelen over energielabel huurwoning en hoe kan ik mijn energielabel checken!
Ontvang uw eigen energielabel
Comments