Wat is een energielabel?
Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Het stimuleert eigenaren om energiebesparende maatregelen te nemen. De labels lopen van A++++ (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig). Een beter energielabel verhoogt niet alleen het comfort en de milieuvriendelijkheid van een woning, maar kan ook de waarde van het huis verhogen.
Voorlopig en definitief energielabel
- Voorlopig label: Dit is een indicatie gebaseerd op algemene woninggegevens zoals bouwjaar en type. Het is niet geldig bij verkoop of verhuur.
- Definitief label: Dit label is verplicht bij verkoop of verhuur van een woning. Het wordt vastgesteld door een energieadviseur.
Hoe vraag je een energielabel aan?
- Vind een energieadviseur:
- Inspectie: De adviseur beoordeelt de woning.
- Kosten: Gemiddeld €300, afhankelijk van de woning. Bij appartementen kan dit goedkoper zijn als het via de VvE wordt geregeld.
Hoe verbeter je het energielabel?
Enkele maatregelen voor een zuiniger label zijn:
- Installatie van zonnepanelen of een zonneboiler.
- Het plaatsen van (drie)dubbel glas.
- Dak-, vloer- en gevelisolatie.
- Een zuinige ketel.
Uitzonderingen
Niet alle gebouwen hebben een energielabel nodig, zoals monumenten, tijdelijke gebouwen en kleine vrijstaande gebouwen (<50 m²).
Wil je jouw woning verduurzamen of je energielabel controleren? Neem contact op met een energieadviseur en ontdek de mogelijkheden!
Waarom jouw energielabel bij Renewable Partners aanvragen?
Je wilt snel duidelijkheid zonder gedoe.Bij Renewable Partners ontvang je binnen vijf werkdagen een officieel en betrouwbaar energielabel, uitgevoerd door gecertificeerde adviseurs die kwaliteit garanderen.
Geen verrassingen achteraf. Bij ons weetje vooraf precies waar je aan toe bent, met heldere prijzen en een duidelijk proces dat je volledig ontzorgt van aanvraag tot oplevering.
Elk bedrijfspand is uniek, en dat begrijpen wij als geen ander. Daarom ontvang je bij Renewable Partners niet alleen een energielabel, maar ook praktisch advies dat écht past bij jouw situatie en verduurzamingsdoelen.
Ontvang hier je eigen energielabel
Comments