Verplicht voor alle nieuwbouwwoningen
Een energielabel is niet alleen een papiertje: het is een belangrijk document dat de energiezuinigheid van je huis aantoont. Voor nieuwbouwwoningen is het bezit van een energielabel net zo verplicht als een voordeur. Dit label, dat varieert van A++++ (extreem energiezuinig) tot G (niet energiezuinig), geeft nieuwe huiseigenaren direct inzicht in de duurzaamheid van hun investering.
Voorlopig energielabel is vooraf al bekend
Voordat je de sleutels van je nieuwe huis krijgt, is het voorlopig energielabel van je nieuwbouwwoning al bekend. Dit voorlopige label (EPA-label) geeft een schatting van de energiezuinigheid op basis van de bouwplannen. Het is een startpunt dat later wordt vervangen door een definitief energielabel, nadat de woning volledig is beoordeeld. Het energielabel kan dan licht afwijken van het voorlopige label. Dit zal echter nooit veel schelen.
Hoe vraag je een energielabel aan voor een nieuwbouwwoning?
Het aanvragen van een energielabel voor je nieuwbouwwoning is een stap die vaak door de bouwer of projectontwikkelaar wordt genomen. Na oplevering zorgen zij dat een erkend deskundige de woning inspecteert om het definitieve energielabel vast te stellen. Als huiseigenaar ontvang je dit label, dat officieel geregistreerd staat en bij de verkoop of verhuur van de woning overhandigd moet worden.
Nieuwbouwwoning verder verduurzamen
Hoewel nieuwbouwwoningen al aan strenge energie-eisen moeten voldoen, is er altijd ruimte voor verbetering. Door te investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen, betere isolatie of een warmtepomp, kun je de energiezuinigheid van je woning verbeteren. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Benieuwd naar wat jij kan doen voor jouw nieuwbouwwoning? Bekijk ons maatwerkadvies!
Een energielabel aanvragen in 3 stappen
Je energielabel aanvragen is zo gepiept bij Renewable Partner, in 3 simpele stappen
Energielabel aanvragen voor je woning
Het aanvragen van een energielabel woning is een makkelijke, maar zeer belangrijke stap. Vraag jouw energielabel vandaag nog aan!
Een leuk feitje
Wist je dat energielabels al sinds 2007 bestaan? Door de jaren heen zijn energielabels steeds belangrijker geworden.
Lees meer over andere energielabels
Benieuwd naar wat andere energielabels betekenen? Kijk dan snel verder.
Andere relevante kennisbank artikelen
Wil je meer weten over energielabels? Bekijk onze kennisbank artikelen over energielabel checken en definitief energielabel!
Ontvang uw eigen energielabel
Comments